Dr. Stephen Foster

"Apele subterane in mediul urban - Viziunea stiintifica si politica integrata pentru gestionarea eficienta"

Radu Gogu

"Platforma de gestiune a apei subterane din mediul sedimentar in zone urbane"

Ioan Bica

"Frontiere in managementul apelor din mediul urban"

Romain Thiriat

"Consecintele infiltratiilor apei subterane in reteaua de canalizare a Bucurestiului"

Viorica Ciugudean Toma

"Sistemul de metrou al Bucurestiului - Magistrala 5. Lucrari auxiliare - epuismente"

Eugen Martac

"Caracterizarea de inalta rezolutie a siturilor, pornind de la alegerea metodei corecte de investigare pana la vizualizarea 3D a datelor si postprocesarea acestora, ca instrument suport cu eficienta ridicata pentru proiectare, executare si controlarea efectiva orientata catre remedierea in-situ a zonelor urbane"

Vincent Hallet

"Evaluarea riscurilor de exploatare in cariere asupra resurselor de apa"

Enric Vazquez-Sune

"Evaluarea potentialului de extragere a apei subterane, analiza calitatii acesteia si utilizarile potentiale in zonele urbane"

Thomas Ptak

"O abordare integrata pentru cuantificarea contaminarii subterane"

Mohamed Amine Boukhemacha

"Modelarea curgerii apelor subterane in Municipiul Bucuresti"

Daniela Radulescu

"INHGA - Activitati si perspective de dezvoltare in domeniul managementului resurselor de apa"

Vincent Hallet

"Dimensionarea zonelor de protectie sanitara din jurul captarilor publice de alimentare cu apa: Metodologie si studii de caz belgiene"

Liviu Ianasi

"Conceptul Strategic "Bucuresti 2035" - Gestiunea apei, subiect prioritar"

Lectori invitati


lectori

Prof. Dr. ing Ioan BICA

Decan al Facultatii de Hidrotehnica din cadrul UTCB, domnul Ioan Bica are o experienta de peste 30 de ani in activitati de cercetare, consultanta si proiectare: evaluare si studii privind impactul asupra mediului - proiecte pentru retele de ape si ape uzate, drumuri, autostrazi, depozite deseuri, planificare urbana, managementul calitativ si cantitativ al apelor subterane; proiecte tehnice: gospodarirea apelor, protectia apelor subterane, remedierea apei zonelor contaminate; managementul deseurilor; brevet in tehnici de remediere a poluarii istorice a solului si subsolului.


lectori

Dr. Ing. Mohamed Amine BOUKHEMACHA a finalizat studiile in domeniul ingineriei civile la Ecole Nationale d'Alger, si studiile doctorale la Universitea Tehnica de Constructii Bucuresti.

In prezent isi desfasoara activitatea in cadrul Centrului de Cercetare Ingineria Apelor Subterane, domeniile sale de interes fiind modelarea curgerii apelor subterane si eroziunea interna. Desi este un tanar cercetator, Dr. Ing. Boukhemacha a acumulat deja o experienta semnificativa in domeniul hidrogeologiei si a modelarii hidrogeologice.


lectori

Dr. ing. Vorica CIUGUDEAN-TOMA

In cadrul companiei Metroul SA., dr. ing Viorica Ciugudean a realizat numeroase studii si lucrari hidrogeologice, unele dintre acestea necesare construirii noilor tronsoane de metrou. Are experienta acumulata de-a lungul anilor atat in elaborarea studiilor geofizice, geotehnice si hidrogeologice cat si in modelarea hidrogeologica.


lectori

Dr. Stephen FOSTER si-a inceput cariera in inginerie geotehnica, dar s-a specializat in hidrogeologie inca din primii ani ai carierei. Dr. Stephen Foster demonstreaza o experienta de peste 25 de ani in domeniul cercetarii apelor subterane, evaluarea resurselor hidrologice si hidrogeologice. Ca geolog si membru al Institutului pentru Managementul Apelor si Mediului (Marea Britanie) Dr. Stephen Foster a oferit consultanta de specialitate pentru companii private si de stat din intreaga lume (Argentina, Bermuda, Bolivia, Botswana, Brasil, China, Costa Rica, India, Mexico, Peru, Thailand si Sri Lanka).

Dintre cele mai importante pozitii ocupate de Dr. Stephen Foster putem amintii: Seful Grupului de Cercetare a Poluarii Apelor Subterane din cadrul Institutului Geologic al Marii Britanii, Presednte al Asociatiei Internationale a Hidrogeologilor, Director al Grupului de Consultati in Domeniul Apelor Subterane al Bancii Mondiale. Dr. Stephen Foster a publicat peste 160 carti si articole in jurnale stiintifice.


lectori

Dr. ing. Radu Constantin GOGU detine 22 ani de experienta in modelare hidrogeologica, protectia mediului, hazarduri naturale/antropice si evaluarea riscurilor, dezvoltarea bazelor de date spatiale si analiza GIS. Acestea au fost realizate in cadrul unor proiecte internationale in diverse tari Europene precum Elvetia, Belgia, Spania, Grecia si Romania.

Are peste 30 de studii de cercetare si aproximativ 35 de publicatii stiintifice - incluzand 2 cursuri publicate si articole stiintifice in Environmental Geology, Hydrogeology Journal (Springer), Cartographica (University of Victoria, Canada), Computers & Geosciences (Elsevier), Journal of Environmental Management (Elsevier), Remote Sensing of Environment (Elsevier), Environmental Earth Sciences.

In prezent coordoneaza "Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane" (www.ccias.utcb.ro) si proiectul de cercetare "Platforma de gestiune a apei din mediul sedimentar in zone urbane" (modelul hidrogeologic al zonei Municipiului Bucuresti).

Dl Gogu este recenzor stiintific pentru Hydrogeology Journal (Springer), Groundwater (Blackwell), Journal of Environmental Management, Journal of Hydrogeology, Water Resources Management, Advances in Water Resources (Elsevier) si Groundwater (Blackwell).


lectori

Dr. Vincent HALLET este profesor la Universitatea din Namur, Departamentul de Geologie. A inceput cariera de cercetare la Laboratoarele de Inginerie Geologica, Hidrologie si Prospectiuni geofizice in cadrul Universitatii din Liege.

A lucrat pentru diferite companii private (Solvay, Union Miniere, SWDE) atat in Belgia cat si in afara (Emiratele Arabe, Mali, Guineea). Pe perioada anilor 1989-1992 a fost angajat ca expert in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite pentru a efectua studii in diferite tari din sudul Pacificului (Solomon, Fiji, Kiribati).

Din anul 2000, in cadrul FUNDP (Facultes Universitaires Notre-Dame de la Paix) si-a concentrat eforturile pe dezvoltarea proiectelor stiintifice in domeniul managementului cantitativ si calitativ al resurselor de apa subterana, in special in mediul carstic, in colaborare cu diverse universitati belgiene si straine si companii din domeniul privat (Groupe Lhoist, SWDE).

In cadrul proiectului CUD (Cooperation Universitaire au Developpement) in prezent realizeaza proiecte de cercetare in tari precum Etiopia, Filipine, Indonezia.


lectori

Lect. Arh. Liviu IANASI

Lector la catedra de planificare urbana si dezvoltare teritoriala Universitatea de Arhitectura Ion Mincu Bucuresti, stagiu doctoral in arhitectura si planificare urbana la UAUIM Bucuresti; programe educationale la Harvard University, Cambridge si IHS Rotterdam.

Membru al Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, al Asociatiei Profesionale a Urbanistilor din Romania (secretar) si al Asociatiei Americane de Urbanism, coordonator al Conceptului Strategic 2035 pentru Bucuresti, consultanta in Romania pentru programele UE, USAID si Phare (2011); George Soros Public Administration Board (1999-2009); Consultanta internationala in urbanism si administratie publica in Ungaria, Polonia, Muntenegru, Croatia, Moldova, Georgia(1992-1998); director urbanism la Ministerul Lucrarilor Publice (1991-1998).


lectori

Eugen MARTAC este absolvent al Facultatii de Geologe si Geofizica Universitatea din Bucuresti, doctor in geologie la Universitatea din Bucuresti. A ocupat o pozitii de cercetator postdoc la Universitatea din Tubingen si UFZ Leipzig Germania.

In prezent ocupa functia de Manager in Departamentul de Tehnologii In-situ la Fugro Consult GmbH. Dl. Eugen Martac este specialist in tehnologii si tehnici de investigare rapida a poluarii solului si apelor subterane.


lectori

Prof. Dr. ing. Thomas PTAK este liderul grupului de cercetare in domeniul apei subterane la Universitatea din Goettingen, Germania. A obtinut diploma in domeniul ingineriei civile la Universitatea Karluhe si diploma de doctor ing. la Universitatea din Stuttgart.

Activitatea sa de cercetare este concentrata in principal pe dezvoltarea metodelor si instrumentelor de investigare subterana, pe cuantificarea atenuarii naturale si pe tehnici de modelare numerica si stohastica bazate pe abordari geostatistice.

A fost responsabil de numeroase proiecte de cercetare ce se ocupa de hidraulica apelor subterane, teste cu trasori, transportul poluantilor, investigarea siturilor contaminate si modelare stohastica a proceselor de transport reactiv si non-reactiv in apa subterana.


lectori

Dr. ing. Daniela RADULESCU, lucreaza ca Director la Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Bucuresti, Romania (in cadrul Administratiei Nationale "Apele Romane").

Principalele responsabilitati sunt legate de coordonarea studiilor pentru Planurile de dezvoltare a bazinelor hirografice din Romania, coordonarea tehnica a Planului National pentru prevenirea inundatiilor, protectia si diminuarea riscurilor, dezvoltat la Administratia Bazinala, implicarea in Directiva privind evaluarea si gestionarea riscului la inundatii (2007/60 / CE) implementata in Romania si coordonarea / implicarea in diferite proiecte internationale.

In prezent, ea gestioneaza din partea autoritatilor romane, Proiectul Twinning - Consolidarea capacitatilor pentru punerea in aplicare a directivei privind evaluarea si gestionarea riscului la inundatii in Turcia, finantat de IPA, in calitate de Director de Proiect ca Partener Junior. De asemenea, are o buna experienta in supervizarea diferitelor aspecte tehnice legate de directiva UE de mediu si, in special Directiva Cadru (2000/60/CE), incluzand planificarea Administratiei Bazinale.

Incepand cu anul 2002, Daniela Radulescu este secretarul CEE NBO (Organizatia Retelei de Bazine Centrale si Est Europene) si, de asemenea, membru in Comitetul Director al Organizatiei Internationale a Retelei de Bazine (INBO), in cadrul caruia Secretariatul este asigurat de catre Oficiul International pentru Apa (Franta). Incepand cu 2012, Daniela Radulescu este secretar al Comitetului National al UNESCO Romania-IHP.

De asemenea desfasoara activitatea de predarea part-time la Universitatea Tehnica de Constructii Civile Bucuresti asigurand diferite cursuri: Modelarea ecologica pentru Rauri si Lacuri, Directiva Europeana, etc.


Ing. Romain THIRIAT

Dl. Romain THIRIAT este Director la Directia Proiecte si Lucrari Noi in cadrul Apa Nova Bucuresti. Are experienta acumulata atat in Romania cat si in Franta in managementul retelelor de canalizare si alimentare cu apa. Expertiza sa in acest domeniu va aduce un aport practic legat de interactiunea dintre reteaua de canalizare si apa subterana in mediul urban.


lectori

Dr. Enric VAZQUEZ-SUNE este un cercetator cu experienta in hidrogeologie urbana. A fost responsabil de proiectul in care a fost dezvoltat modelul hidrogeologic pentru orasul Barcelona ce functioneaza si in prezent, fiind utilizat in activitatea manageriala si decizionala a Administratiei Catalane de Apa. Studiile domnului Dr. Enric Vazquez-Sune sunt cunoscute in intreaga Europa precum si in America latina.

Dr. Enric Vazquez-Sune a absolvit studiile doctorale la Universitatea Politehnica din Catalunia, cu lucrarea "Urban Groundwater. Barcelona Case Study". A participat la numeroase proiecte de cercetare si are peste 50 de publicatii stiintifice in domeniul hidrogeologiei, specializandu-se in hidrogeologie urbana, hidrochimie, modelarea apelor subterane.

 
Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane     Copyright © 2012 All rights reserved